Dames 2

Nevobo 3e klasse

Training: woensdag van 19:45 – 21:15 uur.
Trainer: Brian van Driel

Bep Franken
Ellen Helleman
Hanne Kusters
Simone Hofstede
Tessa Franken-Zagers
Wendy Silvius

Programma, stand en uitslagen

Verslag Vovero – Apollo DS 2 gespeeld op 1-10-2016

Apollo DS 2 heeft een wedstrijd in het wedstrijdschema staan op zaterdagavond 1 oktober. Dit blijkt een lastige datum te zijn. Van de 6 speelsters is Susan de enige die niet verhinderd is. Het blijkt een enorme uitdaging om toch 6 dames bij elkaar te krijgen die wel gelegenheid hebben om op deze zaterdagavond naar Rozenburg te vertrekken. Op vrijdagavond is het team gecompleteerd en vertrekt Susan als gelegenheidsaanvoerder met 3 dames uit de meiden A (Angela, Jade en Jasmine), 1 dame uit een herenteam (Maylinn) en 1 dame zonder team (Liske) richting de sportzaal in Rozenburg. Sporthal de Rozet heeft plaatsgemaakt voor een prachtig nieuw sportcomplex elders in Rozenburg, waar Vovero sinds dit seizoen de thuiswedstrijden speelt.

Van 4 spelsystemen moeten we 1 spelsysteem overeenkomen en we besluiten voorin het veld naar eigen posities te wisselen en achter op de eigen plaats te blijven. In de eerste set blijkt dit nog erg wennen te zijn. We bakken er nog niet veel van, maar dank zij een prima service van Jasmine die gewoon meer dan 10 punten op rij binnensleept door goed te serveren is de eindstand in de verloren eerste set niet geheel dramatisch. Ook hebben we 2 enthousiaste supporters op de tribune zitten,die ook goed opletten bij het toekennen van punten, want Apollo wordt een paar keer een puntje tekort gedaan en krijgt de punten dan alsnog.
We hebben vertrouwen in het wennen aan ons gelegenheidsteam en gaan vol goede moed starten aan set 2. Ons volleybalspel verloopt al een stuk beter. Ineens landen de ballen in het veld in plaats van net erbuiten, worden de ballen aan het net geblokt en gesmasht door Jade en Angela en staan we mijlenver voor. Als Vovero om een time-out vraagt bij de stand 12-20 spreken we elkaar toe deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Dat doen we dan ook niet. We winnen deze set. Ook in set 3 komen we niet in de problemen en kunnen we goed tegenstand bieden. Er schijnt een vijfde set gespeeld te moeten worden bij een gelijkspel na 4 sets en zover willen we het niet laten komen. Het wordt in set 4 spannender dan we willen, maar dan lukt het Liske om een 12-8 achterstand om te buigen in een 12-15 voorsprong door een goede service partij. Maylinn en Susan wisselen de setups goed af waardoor de tegenstanders in verwarring raken en zo houden we toch de veroverde voorsprong af. We winnen deze wedstrijd met 3 – 1. Het gelegenheidsteam heeft een gezellige volleybalavond achter de rug en gaat met een voldaan gevoel weer richting Numansdorp.