Arbitrage

De thuiswedstrijden worden door onze eigen leden gefloten en geteld. Voor het fluiten zijn diverse opleidingen beschikbaar en ook binnen Apollo wordt daar goed gebruik van gemaakt. Wil je een hogere opleiding volgen, neem dan contact op met Regina.

Alle scheidsrechters krijgen een verenigingscode toegewezen.
Hieronder kan je zien welke wedstrijden je met jouw code mag fluiten.

D1, H1, D2, D3, mB, mC, jC, H3 tellen
mA H2 CMV 6, CMV 5
code 1 diploma X X X X X
code 2 instaptoets senioren X X X X
code 3 instaptoets jeugd X X X
code 4 senioren zonder instaptoets X X
code 5 jeugd zonder instaptoets X
R recreanten worden niet ingedeeld om te fluiten en/of te tellen

Achter de code staat de omschrijving. En daarnaast welke teams je mag fluiten met jouw code.
Scheidsrechters met code 1 worden door Regina ingedeeld. De wedstrijden die zij fluiten, worden bij het teamtotaal opgeteld. Als zij een keer niet kunnen, moeten ze ruilen met een andere code 1 scheidsrechter.
De overige wedstrijden worden ingedeeld per team. De CMV 5 en 6 jeugd komt ongeveer twee keer per jaar aan de beurt. Zij worden elke wedstrijd ondersteund door een A-B- of C-jeugdlid. Die zijn ongeveer vier keer per jaar aan de beurt. De senioren komen ongeveer drie keer per jaar aan de beurt.

De teams verdelen de aangewezen wedstrijden onderling. Daarbij houden ze rekening met de code 1 scheidsrechter die al voldoende wedstrijden heeft, en ook met de juiste code op de juiste wedstrijd.