Fluiten en Tellen

Dit schema is nog onder constructie.

Dit schema is nog niet bekend.

Fluiten en tellen

Arbitrage

Net als alle andere seizoenen worden de thuiswedstrijden door onze eigen leden gefloten en geteld. Voor het fluiten zijn diverse opleidingen beschikbaar en ook binnen Apollo wordt daar goed gebruik van gemaakt. Wil je een hogere opleiding volgen, neem dan contact op met mij.

In het nieuwe seizoen gebruik ik een (beetje) andere werkwijze om de scheidsrechters in te delen.
Alle scheidsrechters hebben een verenigingscode toegewezen gekregen. Hieronder in de tabel kan je zien welke code jij hebt. De recreanten die geen wedstrijden spelen, hebben geen code. Zij worden immers ook niet ingedeeld om te fluiten.

D1, H1, jA mB mA, mC, jC, CMV 6, CMV 5 H2 ,D2 tellen
code 1 diploma X X X X X
code 2 instaptoets senioren X X X X
code 3 instaptoets jeugd X X X
code 4 senioren zonder instaptoets X X
code 5 jeugd zonder instaptoets X
R recreanten worden niet ingedeeld om te fluiten en/of te tellen

Achter de code staat de omschrijving. En daarnaast welke teams je mag fluiten met jouw code.
Scheidsrechters met code 1 worden door mij ingedeeld. De wedstrijden die zij fluiten, worden bij het teamtotaal opgeteld. Als zij een keer niet kunnen, moeten ze ruilen met een andere code 1 scheidsrechter.
De overige wedstrijden worden ingedeeld per team. Ik probeer dit zo eerlijk mogelijk te doen. En elk team evenveel beurten te geven. De CMV 5 en 6 jeugd komt ongeveer twee keer per jaar aan de beurt. Zij worden elke wedstrijd ondersteund door een A-B- of C-jeugdlid. Daardoor zijn zij ongeveer vier keer per jaar aan de beurt. De senioren komen ongeveer drie keer per jaar aan de beurt.
De teams verdelen de aangewezen wedstrijden onderling. Daarbij houden ze rekening met de code 1 scheidsrechter die al voldoende wedstrijden heeft, en ook met de juiste code op de juiste wedstrijd. Die lijst ontvang ik graag vóór de competitie begint (19 september 2015). Op het wedstrijdformulier kan dan de goede naam geprint worden. En ook kan er met de juiste persoon contact opgenomen worden, als degene per ongeluk vergeet dat hij/zij moest fluiten.

LET OP: de jeugdwedstrijden zijn gepland t/m 9 januari 2016. Hierna volgt nog een competitieronde. Deze wedstrijden worden dan ook weer verdeeld. De seniorenwedstrijden zijn compleet.

Als er nog vragen zijn, hoor ik dat graag.

Vriendelijke groeten,

Regina